Відбулось пробне ЗНО з української мови і літератури

У суботу регіональні центри оцінювання провели перше пробне ЗНО, під час якого абітурієнти мали можливість пройти пробне тестування з української мови і літератури.

\
Пробне незалежне оцінювання навчальних досягнень з української мови і літератури є добровільним тестуванням, яке мали можливість пройти одинадцятикласники та випускники шкіл минулих років, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів.

Участь у пробному ЗНО надає можливість ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього тестування 2015 року. Зміст сертифікаційних робіт з української мови і літератури базового та поглибленого рівнів визначено на основі програми зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

Як відомо, сертифікаційна робота ЗНО базового рівня з української мови і літератури у 2015 році міститиме 58 завдань, на виконання яких буде відведено 150 хвилин. Тест цього рівня складатиметься із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю.

У свою чергу сертифікаційна робота поглибленого рівня буде містити 74 завдання. 58 завдань тесту матимуть базовий рівень складності, а 16 – поглиблений. На виконання роботи учасникам ЗНО буде відведено 210 хвилин (150 хвилин на виконання завдань базового рівня та 60 хвилин на виконання завдань поглибленого рівня). Тест з української мови і літератури поглибленого рівня складається із завдань п’яти форм.

28 березня відбудуться пробні тестування з інших навчальних предметів ЗНО: історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов.

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде видано інформаційний бюлетень із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів.

Для визначення результату за шкалою 100-200 балів учасникам пробного ЗНО необхідно скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на інформаційній сторінці "Особистий кабінет учасника пробного ЗНО".

Увага! Результати ПЗНО не використовуються для оцінювання навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти.

Як відомо, для участі в основній сесії зовнішнього оцінювання зареєстровано 288 977 осіб, із них 221 104 учня є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року. Тест з української мови і літератури відбудеться 24 квітня.

З метою дистанційної підготовки до тестування використовуйте сервіс zno.osvita.ua, що надає можливість on-line-підготовки майбутнім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання.

Тестовий зошит пробного зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури 2015 року.

Кiлькiсть переглядiв: 713

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.