«Афганістан болить в моїй душі»

16 лютого в школі

відбувся урок – реквієм

«Афганістан болить в моїй душі»,

присвячений річниці виводу
військ з Афганістану.

16 лютого 2018 року в школі відбувся урок-реквієм для учнів 9 – 11 класів, присвячений річниці виводу військ з Афганістану «Афганістан болить в моїй душі».

Урок - реквієм розпочався презентацією та з’ясуванням причин тієї безглуздої війни, в якій загинули молоді хлопці зі всього колишнього Радянського Союзу,й, звичайно, з України. Учні 8 – Б класу та вчитель історії Пацурківська Л.Д. в доступній формі, пояснили причини введення радянських військ на територію Афганістану, розповіли про етапи радянсько – афганської війни, її наслідки.

Болем у серці відгукувались у присутніх слова віршів, які виконували учні 8-Б класу, а також онуки ветерана війни в Афганістані Шугані Василя Миколайовича – Зеля Іван та Михайло. Із сльозами на очах ми переглянули відео тих страшних часів. Згадували наших односельчан воїнів-афганців, та вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з тієї страшної війни.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в Афганістанівоїнів, зазначивши, що з нашого села родина Бота Олександра отримали гірку звістку, про загибель свого сина Бота Івана.

Учні 8-Б та 10-Б класів разом із вчителями історії відправилися покласти квіти до памятника нашого земляка Івана Боти, якого так і не зустріла родини живим.

І як виправдати колишню владу в очах матері, яка втратила сина, жінки, що втратила чоловіка, дітей, що втратили батька…Давайте ж і ми з вами будемо пам’ятами ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках. Вони на це заслуговують.

Заступник директора з ВР Жалба С.Г.


Галерея "«Афганістан болить в моїй душі»"

Кiлькiсть переглядiв: 535

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.