Науково-практичний семінар для директорів школи за темою "Формування професійоного іміджу школи"

Науково-практичний семінар для директорів школи за темою "Формування професійоного іміджу школи"

11 грудня 2015 року на базі нашої школи був проведений науково-практичний семінар для директорів школи за темою "Формування професійоного іміджу школи". Важко переоцінити, наскільки важливо сучасній школі мати своє обличчя, власний імідж, який сприятиме підвищенню ефективності діяльності закладу, приваблюватиме батьків та учнів, даватиме змогу бути конкурентоспроможним у сучасних соціально-економічних умовах. Цього вимагає сьогодення.

Цікавою для учасників семінару стала екскурсія по школі . Директори були приємно вражені холом школи, якій на час проведення семінару перетворився на справжню світлицю, просторими обладнаними навчальними кабінетами, охайними рекреаціями, озелененням приміщень.

Привернула увагу директорів шкіл району й виставка методичних інновацій педагогів школи та виставка творчих робіт учителів.

Розпочався семінар відеопрезентацією про школи.

З творчим звітом виступила директор школи, яка сказала, що для неї імідж навчального закладу - це той соціальний образ, який складався у свідомості багатьох поколінь володарців роками, десятиліттями. Це його добре ім'я, як би дві чаші терезів: одна - престиж школи в цілому, друга - авторитет кожного вчителя, його співдружність, співтворчість з учнями. А ще це добра пам'ять. 60-90-ті роки - це роки становлення, розвитку, перемог та відкриттів. Саме тоді кувалися таланти, прославили на весь світ Боянську середню школу. Саме тоді у фундамент педагогічної системи гімназії були закладені всі наші добрі, славні традиції, починання і головне її якість - повагу до людської особистості, трепетне ставлення до школи, до своєї справи. Саме тому для багатьох педагогів школи учительська професія стала сенсом життя. Сьогодні педагогічний колектив Боянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів - це одне величезне людське серце, яке б'ється, живе і працює, тому що в ньому, як і раніше яскраво, нестримно горить вогонь безмірної любові до дітей, до своєї справи, другого рідного дому - школи. Директор щаслива тим, що керую таким творчим, ініціативним, креативним колективом. Єдність керівництва та колективна мудрість педагогів - ось у чому сила, інтелектуальний потенціал.

Під час практичної частини керівники ЗНЗ відвідали уроки вчителів школи, які формують її імідж на даному етапі: шість відкритих уроків в початкових та 5-х класах: Козмачук Н.М. (1-Б), Жалба М.В. (2-А), Бота М.В. (2-Б), Костел С.І. (3-А), Гріга Л.І. (5-А), Міхалчан А.М. (5-Б) та шість відкритих уроків у середніх та старших класах: Помпуш О.І. (6-А), Федоряк А.О. (7-А), Яковець-Аксинті Л.В. (7-Б), Помпуш Л.Д. (8-Б), Танас Н.В. (9-Б), Дирда Н.В. (10-В).

Під час перерви між турами уроків керівники шкіл району були присутні на відкритті музею історії школи та провели короткий екскурс історії школи на протязі двох сторічь - школа має 195 років від першої згадки (Пацурківська Л.Д. та учні 9-А, 11-х класів)

Далі директори були присутні на спортивному святі у спортзалі школи: наші учні демонстрували свої вміння та навички у таких видах спорту, як футбол (Сваревській М.Б.), бокс (Афтімічук А.Т.), карате-кіокуншинкай (Спрід А.І.), спортивних танцях (Снігур-Балахтар І.Ю.).

В актовій залі відвідали відкритий позакласний захід «Україна-це ми…», під час якого учні школи довели, що Бояни зі своєю історією, культурою, народними традиціями є дійсно невід’ємною частинкою України.

Також учасники семінару взяли участь у педраді-тренингу "Шляхи формування позитивного іміджу школи", створили проект "Модель конкурентноспроможного навчального закладу". В рамках педради директори шкіл познайомились з досвідом роботи директора школи Бота А.В. з теми семінару. Різноманітні вправи та творчі завдання ("Образний ланцюжок", "Пісочний годинник", "Вільне читання", "Родзинка"), запропоновані учасникам семінару заступником директора з навчально-виховної роботи Дирда Н.В., сприяли підвищенню рівня знань керівників ЗНЗ із питань формування іміджу навчального закладу.

Підсумки семінару були проведені у формі комплементаріуму. Керівникам навчальних закладів було запропоновано у доброзичливій формі поділитися враженнями від діяльності школи, оцінити роботу педагогічного колективу зі створення позитивного іміджу . У жвавій дискусії учасники семінару винесли позитивну оцінку роботі навчального закладу. Анжела Василівна Бота, подякувала за приємні відгуки «Ми гордимося своїми успіхами, дбаємо про кожну ідею, знахідку, збираємо їх по крупинках. Діяльність нашого колективу вважаємо результативною. Ми багато робимо, але ще більше потрібно зробити для конкурентоспроможності нашого закладу. Імідж і репутація — найкоштовніше майно школи!»

На добру згадку про семінар його учасникам було роздано диск із презентаціями вчителів, матеріалами семінару та загальна фотографія всіх керівників району на фоні світлиці, яку спеціально для семінару обладнали при вході у хол школи.

В кінці виступу директор школи звернулася до присутніх: Шановні колеги! Імідж важко формувати, а ще важче зберегти. Для цього залишайтеся вірними тому, що ви маєте закласти у фундамент своєї педагогічної діяльності: мету, принципи, стандарти. Отже, змінюйте те, що можна змінити! Любіть те, що ви змінили!

Галерея "СЕМІНАР ДИРЕКТОРІВ"

Кiлькiсть переглядiв: 1149

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.