Методична студія ОІППО в номінації «Математика» та семінар-практикум вчителів математики району

21 листопада 2017 року на базі Боянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоселицького району (директор Бота А.В.) проведено методичну студію ОІППО в номінації «Математика» та семінар-практикум вчителів математики району.

Тема студії: «Компетентнісний підхід в навчанні, основне нормативно-правове та навчально-методичне забезпечення викладання математики у напрямку нової української школи».

Студійні навчання проводила Біляніна Ольга Ярославівна, методист Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, лауреат премій імені Ю.Федьковича та О.Поповича, переможець обласного конкурсу «Учитель року - 2000», двічі «Відмінник освіти України».

План проведення студії:

1. Представлення компетентнісного підходу в реалізації 8 ключових компетентностей та 4 наскрізних, що пропонують Концепція реформування української школи, оновлені Програми, новий Закон про освіту та Проект Державного стандарту.

2. Коротка характеристика наскрізних компетентностей «Здоров’я і безпека», «Громадянська відповідальність», «Сталий розвиток і екологічна безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність».

3. Нормативно-правове забезпечення вивчення математики у цьому н. р. у ЗНЗ області.

4. Тематичний диспут: «Методична компетентність вчителя математики як інтегральна багаторівнева професійно значуща характеристика його особистості та педагогічної діяльності».

5. Майстер-клас: «Інноваційні педагогічні технології, методики та системи навчання – інструмент побудови ефективного навчального процесу та підвищення якості освіти».

6. Практична реалізація компетентнісного підходу в системі справедливого педагогічного оцінювання курсу алгебри в 7-8 класах, що складає основу для підготовки до ЗНО.

Упродовж усього засідання студії Ольга Ярославівна вмотивовано спонукала учасників до прагнення підвищення професійної та методичної компетентностей – «навчитися вчитися», як один з найбільш важливих викликів у діяльності успішного учителя.

Після завершення методичної студії, вчителі математики району мали можливість продовжили свою роботу над темою семінару «Шляхи підвищення ефективності підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики»

План проведення семінару:

1. Система роботи школи щодо підготовки учнів до участі у ЗНО.

2. Методичний діалог:

- Шляхи підвищення ефективності підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

- З досвіду роботи «Доцільність та ефективність використання ІКТ в процесі підготовки до ЗНО»

- Систематизація Інтернет-ресурсів для підготовки до ЗНО

3. Бліц-презентація досвіду роботи вчителів математики району з учнями щодо підготовки до ЗНО

У рамках теоретичного блоку Гергележиу Вадим Олександрович, методист РМК, виступив з презентацією «Шляхи підвищення ефективності підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики».

Практична частина відбуласяу формі методичного діалогу, під час якого своїм досвідом ділилися:

- Бота А.В., вчитель математики, вчитель вищої категорії, вчитель-методист;

- Тома І.Д., вчитель математики, вчитель вищої категорії, вчитель-методист;

- Герасимчук К.І., вчитель математики, вчитель першої категорії;

- Федоряк А.О., вчитель математики, вчитель першої категорії.

Підсумок семінару було проведено у формі бліц-презентації, під час якої учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого, ділилися своїм досвідом роботи з учнями щодо підготовки до ЗНО. Запрошені вчителі відзначили високий професійний рівень педагогів, доцільність і практичність такого методичного заходу.

Бота А.В., директор Боянської ЗОШ І-ІІІ ст.,

вчитель математики, голова районного

методичного обєднання вчителів математики

/Files/images/2017-2018/2.00_00_09_15.неподвижное изображение001.jpg/Files/images/2017-2018/2.00_04_40_01.неподвижное изображение007.jpg/Files/images/2017-2018/2.00_07_17_11.неподвижное изображение012.jpg/Files/images/2017-2018/2.02_34_11_16.неподвижное изображение032.jpg


Галерея "семінар з математики"

Кiлькiсть переглядiв: 1128

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.